Csecsemő és az utazás

Csecsemővel utazni nagyon stresszes lehet, ha nem készülünk fel megfelelően.

Azonban néhány megszívlelendő tanács segítségével a csecsemők kényelemben, Ön pedig nyugodtan utazhat.

Ruházat

A csecsemővel való utazáshoz csomagoljon váltóruhát is, az útközben lehetséges „balesetek” esetére. Ha több babával utazik, készítsen ruhát mindegyik gyermeknek, amelyet bármikor könnyen elővehet. Amennyiben még szoptat, egy tiszta inget is ajánlatos csomagolni magának.

Pelenkák és törlőkendők

Mindig több pelenkát csomagoljon, mint amennyire várhatóan szükség lesz. A késések vagy elveszett csomagok miatti várokázásnál hasznos lehet a plusz pelenka. Törlőkendőkből pedig egyszerűen nem lehet eleget vinni.

Játékok

Hosszú útra csomagoljunk kis meglepetéseket a gyermeknek, amelyeket időközönként előveszünk. Elvihetjük a csecsemő kedvenc könyvét vagy játékát, az ismerős tárgyak megnyugtatják a babát.

Étel és ital

A csecsemőnek hűtőtáskában tartott, majd felmelegített anyatejet, tápszert ajánlatos vinni, de – amennyiben a kicsi már ilyen jellegű ételeket is fogyaszthat – a bébiételek is kiválóan megfelelnek, ha a baba menet közben megéhezik. Nem szabad azt feltételezni, hogy a vonaton vagy repülőgépen kapott étel megfelelő a baba számára. Minden esetben legyen Önnél víz!


close