Zselés jellegű nyálka darab

Orvos válaszol rovat
Jó napot kívánok.
Két hónapos kisfiammal kapcsolatban lenne egy pár kérdésem.
Nagyon nehezen megy a kakilás neki, van amikor 1- 2 órát kínlódik , eredménytelen. Kakija nem kemény, sőt lágy, nyálkás. Egy héttel ezelőtt piros csíkos nyálkát találtam benne, amit a labor eredmény szerint vér volt. K vitamint kapott, és további labor eredményeket kért a gyerekorvos, ami negatív lett. Pár napja nagyon nyugtalan, nem bír aludni csak egy egy fél órát, szopizás közben nyüzsög mozog, görbül előre hátra, húzogatja lábacskáit - nehezen büfizik, és büfizés közben és után rögtön csuklik. Széklete a tegnapelőtt nagyon sok volt, de nyálkás (zöld, zselés jellegű nyálka darabkával benne), és nem aranysárga , tej darabkákkal benne.
Keveseket szopizik 5 maximum 10 perc után kezdi a nyugtalanságot és az erőlködést.
A tegnap már alig volt két nagyon pici széklete - ami száraz ás tiszta sötétzöld volt. Egész nap sírdogált, csak ölben vízszintesen nyugszik meg.
Születése óta olyan nagyon erőlködik kakilás előtt, és széklete sosem volt kemény. Mi okozhatja ezeket a a tüneteket? Lehet, hogy most már nem elég neki a tejecske? Napi egy vagy két pótlást kap cumiból.
Valami fertőzés, vagy komolyabb lehet?Szükséges e, hogy el vigyem ultrahangra?
2012. 01. 18. | 12:58

Kedves Kérdező!
Minden étkezés után mérje a súlyát és figyeljen oda, hogy elég legyen a folyadékfogyasztás. Amennyiben a szükséges adagot nem tudja megenni és a görcsös fájdalom nem javul keresse fel újból gyermekorvosát.

Orvosszakértő 2012. 01. 19. | 14:05
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close