Csecsemő táplálás-11.hét

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Kisfiam 11 hetes múlott és mivel elapadt a tejem így Beba Pro 1 tápszert eszik 2 hetes korától.A tápszeres doboz oldalán található etetési útmutatót követve a kisfiamnak ennyi idősen közel 150ml-t kellene ennie de hiába adtam neki a két etetés közötti időt végig bukta.Vissza vettem az adagot 110ml-re amit 1-2 hetes babák mennyisége az útmutató szerint.A babám szépen fejlődik és súlyilag is megfelelően gyarapszik.A kérdésem az lenne,hogy normális e,hogy a babám gyomra csak ekkora mennyiségű tápszert tud feldolgozni míg a vele egyidősek már 180ml-ket esznek.Tudom,hogy nincs két egyforma baba de aggaszt a ml közötti óriási differencia!
2011. 09. 05. | 13:14

Kedves Kérdező!

Az Ön gyermeke táplálék igénye kb. 150 ml testsúlykilogrammonként, és az így kapott mennyiséget érdemes elosztani az etetések számával, és megkapja az egyszeri bevitt adag mennyiségét. Lehet, hogy gyermeke egyszeri alkalommal kevesebbet eszik, de többször eszik egy nap alatt, mint akihez hasonlítja.
Ha azonban az etetéseket nagyobb mennyiségű és többször ismétlődő bukások követik, javasolt gyermek háziorvos felkeresése!
Amennyiben mindez nem fordul elő, babája szépen fejlődő, élénk csecsemő aggodalomra nincsen oka!

Orvosszakértő 2011. 09. 05. | 16:26
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close