Nehezen megy a székletürítés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő/Úr!

5 hónapos kisfiam székelési szokásai aggasztanak. Csak anyatejes csecsemő, az almapépet 1 hete kezdtük el (orvosi javallatra). 3 hónapos kora óta 5-6 naponta van széklet, de gyakran ekkor is csak segítséggel. Az 5. nap környékén lehet nála némi diszkomfort magatartást észlelni, egyébként jókedvű, mosolygós, figyelmes baba. Kisfiam fejlődéséhez hozzátartozik, hogy rendkívüli súlygyarapodást produkál, jelenleg 10,6 kg (71 cm). Születési súlya:3900 g.
Az eddigiekben szakembernek felvetett aggályomnak, az imént említett „problémával” kapcsolatban, nem igazán adtak helyet, mondván természetes jelenségről van szó. Nekem mégis kételyeim maradtak, ebben kérem véleményét.
2012. 02. 28. | 18:54

Kedves Kérdező!
Kicsit valóban nagy a súlygyarapodás és ha nehezen megy a székletürítés, mindenképpen érdemes megfelelő szakemberhez fordulni, annak ellenére, hogy a házi gyermekorvos munkája is lehet megfelelő. Ha azonban nem érzi úgy Anya, hogy boldogulnának, akkor érdemes gastroenterologus tanácsát kikérni, aki személyes vizsgálattal tud segíteni Önnek, hogy mit tudnak tenni az étkezésben, ami segít a megfelelő egyensúly helyreállításában.

Orvosszakértő 2012. 02. 29. | 16:15
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close