Etetés körüli gondok

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

A hónapos kislányommal kapcsolatban kérnék egy kis segítséget.A kislányomat cumis üvegből etettem mert első perctől kezdve nem nagyon szopizott meg inkább csak játszott a mellbimbómmal,de anya tejet meg tápszert adok neki.Kb 3 hónapos korától nem tudtam cicire rakni mert csak sírt.De mostanában újra cicizik de inkább csak megnyugtatásként cicizik, pár percig 5-10percig és utána ismét sír.A problémám az ,hogy pár napja kezdődött (4-6napja).Az ölembe tarva szoktam neki oda adni a cumisüveget elkezdi enni és 1-2perc után kidobja a szájából és elkezd sírni és fészkelődni a kezemben mintha kiakarna ugrani a kezemből és nem akar enni. Próbálom megnyugtatni miután megnyugodott újra próbálom etetni de ismét elkezd sírni. Utána lefektetem elkezd sírni de ha a cumit beleteszem a szájába megeszi a tejcsit,de viszont utána sokat bukik.Tudom,hogy nem jó ha fekve eszik de nem értem miért nem akar enni az ölembe csak is akkor eszik ha éjjel felkel meg néha reggel miután felébred.Mit csináljak,hogy újra egyen az ölembe is miért nem akar enni csak fekve?
Hogyan szoktassam rá hogy igyon vizet is és mennyit adhatok neki egyszere két etetés között?

A másik problémám is 4-6 napja kezdődött és ez nagyon megvisel.Valami oknál fogva a kislányomat nagyon nehezen tudom elaltatni mind napközben mind este. Régebben mindig egy kicsit énekeltem neki, ringattam, mesét olvastam neki utána beraktam a kiságyba és magától elaludt.De mostanság eleve nem nagyon akar enni az ölembe és mikor énekelek neki meg ringatom sokszor sír és majd kiugrik a kezembol.Ha berakom a kiságyba ott is sír próbálok neki énekelni simogatni de nem nyugszik meg vagy csak akkor ha elkezdi szopni az ujjait vagy ha én oda adom neki a kisujjamat azt szopizza.(nincs cumija és nem is szeretném rászoktatni.)De előbb utóbb kinyomja a nyelvével elalszik de 5 perc és újra felsír,kiveszem a kiságyból és csak sír keservesen alig tudom megnyugtatni elalszik 10-15perc után leteszem újra felsír de a szemét egyszer se nyitja ki.Ez így szokott menni 3-6szor egymás után mikor hogy?Mi lehet az oka annak hogy nem akar megmaradni nálam?Látszik rajta,hogy már nagyon fáradt. Napközben is csak rajtam keresztbe tud aludni kb 30-45perc és utána felsír,ha meg megpróbálom letenni azonnal felébred és sír.
Befolyásolhatja a baba viselkedését ha a barátnőm ha átjön hozzám sokat babázik és ha megyünk valahova Ő akarja tolni a babakocsit, néha vigyáz rá hogy én tudjak pihenni? Vigyázni csak 2szer vigyázott rá kb 2-órát.
Kérem segítsen a probléma megoldásában.Mert kezdek elkeseredni.
Elore is koszonom.
2011. 07. 31. | 23:01

Kedves Kérdező!
Nem hinném, hogy a barátnő befolyásolja a baba viselkedését. Sőt azt gondolom hogy jó is hogy néha leveszi a terhet az ön válláról. A kisbabák nagyon érzékenyek és megérzik ha a mama feszült. Ilyenkor azt tanácsoljuk hogy átmenetileg rokon vagy barát segítségét kérje a kismama. Ezt tehát jól teszi.
Az etetéssel kapcsolatban azt tanácsolnám, hogy hosszabb ideig böfiztesse a babát mert lehet hogy sok levegőt nyel és fáj a hasa.
Ha nem boldogul gyermek gastroenterológiai szakrendelést keressen fel hogy megvizsgálják a kicsit.

Orvosszakértő 2011. 08. 04. | 12:27
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close