Hozzátáplálás

Orvos válaszol rovat
Kisfiam már betöltötte a 2. hónapot, és annyi lenne a kérdésem, hogy ha betöltötte a három hónapot is, akkor el lehet-e kezdeni esetleg egy kis almát adni neki keksszel? Természetesen van tejem, de néha úgy érzem, hogy több is kellene neki, pedig rendesen fejlődik.
2011. 03. 31. | 17:31

A csecsemő hozzátáplálással kapcsolatos ajánlások változtak a közelmúltban, a kizárólagos szoptatás javasolható közel 6 hónapos korig, azzal a megjegyzéssel, hogy célszerű a hozzátáplálást nem korábban, mint 4 hónapos korban és nem később, mint 6 hónapos korban elkezdeni. A glutén adásával kapcsolatban az az ajánlás, hogy napi kb. 100 mg glutén bevezetése szükségesnek látszik a lisztérzékenység (celiákia) megelőzése céljából, szintén a 17-26. héttől kezdődően. A magyar védőnői ajánlás az egyszerű és olcsó beszerzés miatt naponta fél db vagy kétnaponta egy db háztartási keksz adását javasolja kezdetként, lefejt anyatejben vagy tápszerben pépesítve.

A háztartási keksztől sok anyuka ódzkodik, a hozzáadott cukor, adalékanyagok miatt, ők nyugodtan kezdhetnek lefejt anyatejben elkevert 2-3 mokkáskanálnyi búzapehellyel, zabpehellyel vagy tönkölypehellyel.

Orvosszakértő 2011. 04. 01. | 15:46
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close