Tápszer és szoptatás

Orvos válaszol rovat
Jó napot kívánok!
Kisfiam 12 hetes. A születése óta igyekszem szoptatni, de nagyon nagy étkű baba ezért mindig kell táppal pótolnom a tejet. Naponta egyszer vagy kétszer kap 130-150 ml tápot. Szépen fejlődik. Már 5800 g. Széklete nem rendszeres. Van amikor egy nap 3-4 kakis pelusa is van, van amikor csak másfél naponta 2 darab. Az utolsó két napban a szokásostól eltérően sokkal hígabb volt a széklete. Az egyik pelusban a szokásos állagú a másik kettőben pedig híg volt a széklete. Ez normális? Vagy esetleg ez valamilyen betegségre utalhat?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy mi van akkor ha két etetés között nem telik el 3 óra. Nem a tápos etetésre gondolok. Azok között mindig eltelik a 3 óra, sőt inkább 5-6 óránként adok neki tápot. De mi van akkor ha a táp után csak 2 óra telik el és rászoptatok a ciciből. Ez okozhat valamilyen problémát? A tejes és tápos etetés között is meg kell tartani a 3 órát?
2012. 01. 19. | 11:02

Kedves Kérdező!
A leírt széklet még normálisnak tekinthető, hiszen egyéb panasz, tünet nem kíséri. a 3 óra megtartása azért célszerű, mert egyszerűen nem tudja feldolgozni a baba az elfogyasztott anyatejet vagy tápszert. A rövidebb idő oka lehet, hogy nem lakott jól. Véleményem szerint a súlygyarapodás megfelelő, nem szükséges nagyobb változtatás.

Orvosszakértő 2012. 01. 20. | 11:20
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close