Csecsemőtáplálási tanács

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Kisfiam 12 hetes,6 kg, tápszeres.Jelenleg hatszor eszik naponta 150 ml, széklete normális,egyszer, ritkán kétszer jelentkezik egy nap. Kérdésem az lenne,hogy egy ekkora babának mennyi a javasolt táplálékmennyiség egy nap és maximum mennyit kaphat egy evéskor? Ha adok répa vagy almalevet az beleszámítódik a napi mennyiségbe?Nem szeretném sem túletetni de éheztetni sem, amúgy is elég sírós és szeretném ezt kizárni mint a sírás okát.Másik,nem ide illő kérdésem,hogy nem ül a babakocsiban,sem a kenguruban, ölben meg keveset,ezért nagyon ritkán tudunk sétálni menni,ami szerintem nagy baj.Ön szerint létezik erre megoldás?
2011. 08. 01. | 11:17

Kedves Kérdező!
Egy 3 hónapos, 6 kg-os baba esetén a 6x150ml tápszer fogyasztása “ideális”. Természetesen ettől lehet egyéni eltérés, a pluszként bevitt folyadék (almalé,répalé), különösön ilyen nyári melegben nem jelent “túletetést”, arra fontos csak odafigyelni, hogy emellett a csecsemő adagjait elfogyassza, azaz az ételtől “ne vegye el a helyet”!
3 hónapos korban a csecsemők “kötelezően” nem ülnek, és azt erőltetni nem szabad! Amennyiben azt tapasztalja, hogy a baba izomtónusa nem megfelelő (petyhüdt), javasolt szakvizsgálat!

Orvosszakértő 2011. 08. 04. | 12:28
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close