Mintha nem tartaná jól a fejét

Orvos válaszol rovat
Jó estet
Kislányom 7 hónapos. Rendes időre született, 3500 grammal, most 70 centi, csak 7 kiló és anyatejes. Az a kérdésem, hogy nem forog semerre, és az ölőmön sem ül stabilan, mintha nem tartaná jól a fejét. Megpróbáljam masszírozni esetleg tornáztatni, vagy forduljak szakértőhöz? Másképp ügyesen figyel, gügyög, játszik stb.
2012. 02. 24. | 19:07

Kedves Kérdező!
Pontosan azért forduljon feltétlenül szakemberhez, mert ha a kisbabájának jó az értelmi fejlettsége, akkor mindent meg kell tenni azért, hogy mozgásfejlődése megfelelő irányban haladjon.
Minden gyermek a saját tempójában fejlődik, de előfordulhat, hogy valami miatt a fejlődése rossz irányban indul el. Ha ezt időben ( az első 7 hónapban) észrevesszük, akkor speciális habilitációs kezelést írunk elő ( Katona-féle módszer), amit az édesanya végez gyermekneurológus vagy gyermekrehabilitációs szakember irányítása alatt.
Kérem, mihamarabb kérjen időpontot az egyesített budai Szent Margit kórház Feljődésneurológiai szakrendelésére ( a volt Svábhegyi osztály), az ország bármelyik részéről, hogy pontos diagnózis birtokában vagy megnyugodjon, vagy elkezdje gyermeke fejlesztését.

Orvosszakértő 2012. 02. 27. | 23:00
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close