Csecsemő étkeztetés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

A kisfiam 2,5 hónapos. 4010 grammal és 54 cm-rel született. Most 5900 g és 62 cm. Kb. 3 napja elég keveset eszik (napi 5-ször 110-130g max.), ahhoz képest amennyit előtte (130-160g) evett. 2-szer kap anyatejet, reggel és este, mert sajnos kevés tejem van. De olyan is van, hogy lefekvés előtt csak 50-90g-ot eszik, és alszik vele reggelig. Viszont megfigyeltem azt, hogy mostanában evés közben tekereg, kiköpi a cumit, sír. Hasfájós baba, de amióta adom neki a Gripe Watert napi 3-4-szer sokkal jobb a közérzete, és keveset fáj a hasa. Evés után sokszor csuklik, ilyenkor jön neki vissza némi étel, nyálazik, de nem vészes. 3,5-4 óránként eszik. Amúgy jó kedélyű baba, játszik, nevet, sokat alszik. Ami engem aggaszt az az, hogy testsúly kg-onként 150g-ot kéne, hogy egyen. Ez nekünk nem nagyon jön össze.

A másik kérdésem még, hogy rengeteget szörcsög az orra, vagyis inkább olyan mintha "röfögne" szegényke, viszont semmi nincs az orrába, mert az orrszívóval nem jön neki semmi.Lehet, hogy nagy az orrmandulája?
2011. 10. 24. | 11:04

Kedves Márta!
A leírtak alapján arra gyanakszom, hogy a kicsinél beindult a fogzás. Ritkán, de látunk ilyet, hogy a fogzási fájdalom ilyen korán jelentkezik. Próbáljanak meg fogzási ecsetelőt használni, recept nélkül kapható. Az orrváladékozás, szörcsögés ebben az életkorban és az őszi időszakban igen gyakori. A váladék sokszor hátul a garatban van így nehéz kiszívni. Érdemes sós orrcseppet vagy orrspray-t használni, majd a használat után leszívni a váladékot.

Orvosszakértő 2011. 10. 25. | 12:21
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close