Csecsemő alvási probléma

Orvos válaszol rovat
Jó napot!
2 hónapos a kisfiam, éjjel jól alszik, de napközben nem akar, sőt még este sem. Van, hogy karon ringatjuk, de csak erőteljesen sír. Hasra is tettük, énekelgetünk neki, sétálunk vele, cumit is kap, de nem jutunk vele egyről a kettőre.
Van olyan nap, amikor meg csak kézben akar lenni. De nem dajkálhatom egész nap, mert akkor nem végzek a házimunkámmal. Szerintem már megszokta, hogy kézen van (sajnos), de amikor nem tudtuk megnyugtatni sehogy, mindig fel lett véve.
Kérem szépen, adjon valami tanácsot, hogy mitévők legyünk.
2012. 02. 14. | 13:42

Kedves Kérdező!
Ez talán az egyik leggyakoribb és sok nehézséget okozó kérdés a szülőknek, hogy mitévők legyenek ha a kicsi felkapott és utána nem akar aludni, nem bírnak vele. Amit tudok javasolni, hogy lehetőség szerint mindig ugyanabban az időpontban próbálják meg lefektetni a kicsit, ez egyfajta rendszerességet ad a kicsinek. Érdemes természetes hangulatban letenni a kiságyába nem idegeskedve-ilyenkor az emberben előre már van egy szorongás, mert, ha idegeskedünk, azt a baba megérzi. Nem tudom szopik-e a baba, sok baba szoptatás, etetés után könnyen elalszik. Ezt is érdemes kihasználni. Illetve ha az időjárás engedi meg lehet próbálni egyszer-egyszer sétáltatva elaltatni. Másik tipp, hogy olyan zenét tegyenek be ami megnyugtatja, amin elpihen. Egyenlőre ennyi ötlet jutott az eszembe. Sok sikert!

Orvosszakértő 2012. 02. 15. | 20:54
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close