Köhögés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő/Úr!

Érdeklődni szeretnék,hogy van egy 10 hetes kisfiam , és 1 hete köhög. Most már hurutosan, de nehezen bírja felköhögni, ha pedig sikerül, akkor sokáig nyel, és olyan hangot ad, mintha fájna a torka. Miután elmúlik a köhögés visszanyelése utána elmúlik az a hang a torkában is. Tudna segíteni, hogy mit csináljak?Hogy tudnék segíteni? Mit lehet neki adni? Attól, hogy visszanyeli amit felköhögött nem tud megfulladni?Kell-e szívni az orrát?
2012. 02. 21. | 16:35

Kedves Kérdező!
A köhögés különösen, ha elhúzódó mindig megér egy orvosi ráhallgatást. A köhögés hátterében a legkülönbözőbb okok állhatnak és ezek más-más kezelési módot igényelnek. Tehát mindenképpen orvosi vizsgálatot javasolok.
Orrszívásra akkor van szükség, ha az orrban váladék van. Váladékoldónak kis Ambroxol Q szirupot lehet adni a kicsinek reggel és a délutáni alvás után elegendő 1,5 ml. A váladéktól nem szoktak a babák megfulladni ellenben oda kell figyelni, hogy a váladékot ne nyelje félre, ezért érdemesebb a váladékot oldani pl. a fent említett Ambroxollal, és akkor csökken ennek az esélye.

Orvosszakértő 2012. 02. 24. | 12:32
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close