Tápszeres csecsemőtáplálás, székrekedés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

A pici lányom tegnap töltötte be a 6.hetet. 1 hetes korától sajnos tápszeres, mivel egyáltalán nem volt tejem, és bármit csináltam (teáztam, homeopátia, fejtem) nem használt semmi sem. Először a BEBA Pro Start Ha-t kapta, de ettől nagyon kemény lett a széklete, sokat szenvedett vele, így váltottunk a Milumil HA Start Optima-ra, amivel kissé javult a helyzet, de néha még így is a hőmérő jelentette a megoldást a keserves sírására, és így sikerült kinyomnia a kakit. Elkezdtük adni neki az Infacolt (védőnő javaslatára, hogy inkább ezt kapja, ne a Mecsek Baby teát, vagy édeskömény, kamilla teát). Utána nagyon sokat büfizett, pukizott. Viszont az utóbbi héten szintén sok a puki, viszont csak segítséggel jön ki neki. Evés után 1-1,5 órával sírni kezd, húzkodja a lábát, nagyon görcsöl. Fölébred álmából, ezáltal nagyon keveset alszik, napközbe összesen talán 1,5 órát. Éjjel egyszer eszik csak (2-3-4 óra körül), de akkor nem ébred föl görcsökre. Eddig segített a szélcső és a tornásztatás. Doktornőm javaslatára tegnap előtt kapott először a Bio Gaia cseppekből. Azt mondta a doktornő, hogy ezt adhatom az Infacol mellé, amíg nem kezd el hatni, utána el lehet hagyni, és csak a Bio Gaia-t kell adni.
Tegnap reggel az első etetés után (6 óra) begörcsölt, vigasztalhatatlanul sírt. Segített a hőmérő, mert kakilt egy kis adagot, de a megkönnyebbülés a következő etetésig tartott, és onnantól kezdve egész nap sírt, alvás nélkül. Semmi nem segített (torna, szélcső, hőmérő, meleg fürdő, vasalt pelenka, séta a friss levegőn). Este 9-kor evés után „elájult” a fáradtságtól, és éjjel 3-kor evett kis mennyiséget (60ml), és aludt reggelig. Ma reggel 6-kor evett megint 130ml-t, aludt 1 órát, és újra görcsökre ébredt, amin tornával tudtam segíteni, de már vissza nem tud aludni, hiába sétálgatok vele, ringatom kólika tartásban, ébren van a következő etetésig. Ami nem gond, mert tudom, hogy nem alhat mindig, de félek egy kicsit, hogy nehogy gond legyen belőle, hogy nem tudja kipihenni magát, mert 6 hetesen én kevésnek tartom a napi 8-9-10 órát.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnék segíteni neki, hogy szenvedjen ennyit? A Bio Gaia okozhat átmeneti rosszabbodást, mielőtt hatni kezdene? Vagy esetleg semlegesíti az Infacol hatását, azért görcsöl ennyire? Vagy a kettőt egyszerre ne adjam inkább? Vagy ezek a szerek mellé adhatok neki egy enyhe teát? Vagy a tápszer váltás lenne a megoldás? A Milumilnál ajánlották a Komfort 1 Ha-t, illetve a Fermentált, amik kifejezetten hasfájós babáknak lett kifejlesztve, erjesztett tejtermékből készültek, így az emésztés során nem keletkeznek gázok a baba pocakjában. Csak ezektől tartok egy kicsit, hogy hozzászokik, és soha nem indul be rendesen az emésztése, ha mindig kímélve van.
Lehet, hogy túl aggódó vagyok, ez igaz is, első baba, és nagyon szeretném, ha minden rendben menne a fejlődésével.
2012. 06. 15. | 08:32

Kedves Kérdező!
Nyugodtan adhatja a 2 készítményt úgy, ahogy Doktornőjük javasolta. Sajnos előfordul a készítmények kezdeti adagolásánál, hogy némi rosszabbodás jön létre, de aztán javulás várható. Ha nem javul, akkor szükség lehet tápszerváltásra is mert ez tényleg nagyon kimerítő a babának. Amit tudok javasolni az a Grippe water vagy más néven Wood wards csepp ami sok babának nagyon sokat segít, javaslom, hogy e mellé adjon a babának naponta 1 ampulla Lactiv baby-t illetve a Natrium chloratum nevű homeopátiás szert a 15 CH hígításból kis vízben feloldva naponta 2×5 golyót. Van még receptre felírható összetett készítmény is ezt orvosuk tudja felírni.

Orvosszakértő 2012. 06. 17. | 21:24
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close