3 hónapos gyermek

Orvos válaszol rovat
Jó napot! A kisbabám 3 hónapos.4,3kg-val született és 54 cm-rel.Most 7kg és 70cm.Azt szeretném tudni ,hogy nem sok-e a 7kg? A második kérdésem az,hogy kevés a tejem és hónapos korától tápszerrel pótolom a hiányzó mennyiséget,naponta 5 alkalommal kap 180ml tápot,3 óránként éjszaka például csak szopizik.Viszont napközben is tápszeres evés után szopizik, és csak úgy alszik el,szopi nélkül nem akar aludni. Ha szopizik is,utána keveset alszik. Lényegében egész nap keveset alszik,nem gond-e ez?
2011. 05. 06. | 11:08

Kedves Kérdező!
3 hónapos korban a 7 kg-os testsúly jelentős, bár a gyermeke születési súlya is nagy volt. Érdemes lenne megmérni a szopással bevitt mennyiséget, mert a tápszer és jelentősebb mennyiségű kalóriadús anyatej miatt ilyen fokozott a gyermek gyarapodása. Természetesen indokolt esetben a tápszer adását célszerű csökkenteni az anyatej javára.
A csecsemők alvásigénye nem azonos, egészséges csecsemők “tudják” mennyi alvásra van szükségük. Arra próbáljon ügyelni, hogy az evés, ne legyen a “megnyugtatás”, “elalvás” eszköze!

Orvosszakértő 2011. 05. 09. | 12:01
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close