Csecsemő zavaros napirendje

Orvos válaszol rovat
Tisztelt tanácsadók.

A segítségeteket szeretnem kérni. A kislányom 8 és fél hónapos és az altatással vannak problémáink. Napközben nagyon keveset alszik min 20 perc- max 40 percet nagyon ritkán 1 órát. Próbálok az első perctől napirendbe lenni ezt röviden leírom; Itt kezdődik a problémám minden reggel más időpontba kell fel van amikor 5 körül van amikor 6 után és ritkán 7 körül. Emiatt nehéz betartani a napirendet. Amikor felkel olyankor megettem általában 150-200ml tápszert iszik meg utána vissza alszik a többségébe, kivéve ha 7 körül ébred fel olyankor fent van kb. 8.30-ig utána vissza altatom mert almosság jeleit mutatja. Kb. 30-50 percre. Ha kajcsi után egyből vissza alszik akkor kb. 7-8-ig aludni szoktunk. Következő etetés 10-10.30 között 80ml baby zabkását gyümölcs péppel. Már kaja közben ismét dörzsöli a szemet álmos, de 12-ig nem fektettem le, 12-1 között alvás 30-50 perc utána már feláll a kiságyba és sír. De akármikor felébred mindig álmos és dörzsöli a szemét szerintem nem piheni ki magát rendesen. 2-kor ebéd általában húsos pép +20-90 ml tápszer, 3.30-4 körül alvás kb. 20-40 perc. 5-kor uzsonna zöldséges pép. 7-kor vacsi 150-200ml tápszer és kb. 7.30-kor már alszik is. Majdnem mindig bealszik a cumisüvegen csak felül büfizik és alszik tovább csak be kell tennem a kiságyba. Néha felsír 1-szer 2-szer, de simogatom a hátát és többségében megnyugszik és vissza alszik. 11-kor álometetés (de ezt szeretnem már elhagyni) kb. 90-120ml eszik. Reggel 5-6 vagy 7 alszik. Napközbe az altatás miért olyan rövid és hogyan tudnám meghosszabbítani? Miért álmos mindig? Az altatás úgy zajlik napközbe, hogy besötétítek bekapcsolom a komolyzene összeállítást és kicsit ringatom míg lenyugszik a játék után és még ébren berakom a kiságyba. Itt kezdődnek a gondok. Felül és feláll, én lefektetem ő felül és feláll és mászkál az ágyba kapaszkodva ez kb. 20-30 percig csinálja míg a végén sírdogál ha kiveszem néha a karomba is sír mászna ki, olyankor vissza teszem a kiságyba és sír felül feláll esik össze beveri a kezét fejét .Míg végül nagy nehezen sírdogálva elalszik. De könny nélküli sírás. Miközben simogatom a hátát. Hogyan tudnék ezen a (hisztin) változtatni? Mit csinálok rosszul, hogy ilyen sokáig fekszik le és nyugszik meg? Min változtassak? Kérem segítsen.

Még egy utolsó kérdés, hogyan tudom meg ha a kislányom elvesztette a bizalmát felém. Mik a jelei és hogyan tudom ha éppen vissza nyertem a bizalmát? Mivel mutatják ki a kicsik?
2011. 12. 15. | 22:42

Kedves Kérdező!
A napirendjükben egy dolog hiányzik nekem: a séta. Az etetésekkel semmi gond ahogy leírja szépen csinálják, a baba is jó evőnek tűnik. Lehet, hogy sétálnak, gondolom, de ez kimaradt a leírásból. Próbálja meg a sétát 1x-1x az altatás idejére tenni. Most ugyan esik az eső, de remek esővédőket lehet kapni amit babakocsira lehet húzni, esőkabát nagy esernyő és indulhat a séta (én is ezt csináltam és remekül aludt a lányom). Napi 1-2 séta nagyon kell a kicsiknek vagy csak friss levegőn lenni. A másik amit észleltem, hogy nagyon jól alszik a baba este, gyakorlatilag 11-12 órát végigalszik, emiatt alszik napközben kevesebbet.
Az utolsó kérdésére válaszolva: ilyen kicsi korban úgy gondolom a bizalom vesztéséhez nagyon súlyos dolgot kell tenni: pl. elhagyni a gyermeket és a gyermek bizalomvesztését nem most fogja érzékelni, hanem mikor már nagy lesz és dühös lesz önre, hogy elhagyta. Amíg mellette van, gondját viseli, szereti őt és a javát nézi addig gond nem lehet.

Orvosszakértő 2011. 12. 17. | 11:28
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close