Átállás szilárd ételekre

Orvos válaszol rovat
Jó napot kívánok!
Kisfiam 5 és él hónapos. Az 5. hónap betöltése után kezdtem el a hozzátáplálást. Először egy kis répát, aztán burgonyát, most meg kását kap. Ezek valamelyikével a déli tápos étkezést cseréltem fel. Azt szeretném megtudni, hogy mikor lehet akár tízóraira akár uzsonnára is már adni egy kis répát vagy mondjuk almát? Hogyan kell átállni a szilárd ételekre? Milyen gyakorisággal kell adnom most már neki szilárd ételt?
2012. 04. 17. | 08:09

Kedves Kérdező!

Ha a déli étkezést cserélte fel legelőször a szilárd táplálékra, akkor foytassa így tovább, és minden nap délben kapjon a kicsi baba-főzeléket. Ezt nem kell naponta váltogatni, kezdetben, amíg meg nem szokik egy ízt lehet, több napig is kísérletezni azonos ízekkel, de erőltetni semmit nem kell. Ha esetleg nem eszik eleget a főzelékekből, akkor meg lehet utána szoptatni is. Ha kezdi megszokni az új ízeket, akkor jöhet a tízórai, majd az uzsonna lecserélése, ezek inkább gyümölcsöt tartalmazó étkezések legyenek. Az alma, őszibarack már most adható, egy hónap múlva jöhet a körte, banán. Ez utóbbival vigyázni kell, mert hasfogó, az alma pedig hasfájást okozhat.

Általában a reggeli és az eseti szoptatás marad meg legtovább, ezeket a baba igénye szerint lehet megtartani, kiegészíteni, majd lecserélni.

Orvosszakértő 2012. 04. 18. | 12:53
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close