Túl keveset eszik egyszerre a babám

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktornő!
Mostanában teljesen felborult az evésünk. A kislányom 4 hónapos és 5450 gramm. Hízik heti és havi szinten is rendesen, de egyre kevesebbet eszik nappal, és ezzel egyidejűleg meg egyre többször kelünk éjjel. Úgy érzem, hogy folyamatosan éhes napközben, mert nagyon kis adagokat eszik csak, és emiatt sokszor nyűgös is. Ma is pl. hajnalban evett utoljára, majd 10-kor már úgy éreztem, hogy letelt bő 3 óra és nyűgös is volt, erre csak 40 grammot evett. Persze így 1 óra múlva már ismét hisztis volt, így ismét ettünk. Van, hogy 2 órán belül 6-szor ettünk, de mindig csak 20 grammokat. Előfordult pl. délben evett 40-et, majd 3-kor megint csak 40-et. Mit tudok csinálni? Régen azért délelőtt megette a 100-120 grammot, most ha már 60-70-et megeszik egyszerre, akkor boldogok vagyunk. 5 perc után mindig abbahagyja a szopizást és elkezd sírni, ha nem hagyom békén az evéssel. Hogyan ehetnénk nappal többet vagy egy alkalommal többet? A tápszer sem segítene, nem? Vagy egy kis gyümölcs?
Köszi szépen
2011. 01. 04. | 12:15

Kedves Kérdező!
A választ már megadta a kérdésre saját maga. Elképzelhető, hogy eleve Önnek is kevesebb a teje, de ha nem, akkor is érdemes lenne megpróbálni egy-egy szoptatást tápszerrel helyettesíteni vagy kiegészíteni első lépésben. Ha ez nem jó vagy nem elegendő, meg lehet tenni, hogy egy étkezést bébiétellel vagy gyümölccsel vált fel, 4 hónapos kortól ez már nem ellenjavallt.

Orvosszakértő 2011. 01. 06. | 20:44
Hozzászólások 1
Beke Andrea 2011. 01. 16. | 18:16
Kedves Doktornő!
Mi is hasonló cipőben járunk. A fiam 3 hónapos, és napközben keveseket eszik - szintén pár perc szopizás után elutasítja a cicit, és magából kikelve üvölt, és 60 grammokat eszik-, a tápszert (már a 3. félét próbáljuk) nem fogadja el. Almát és banánt adtunk már neki a védőnő javaslatára, ez eddig bevált. Mi van a mostani csecsemőkkel? Szinte minden 2. baba a környezetemben hirtelen nem akar enni?
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close