Tápszer

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Kisfiam 16 hetes, születése óta kap tápszeres kiegészítést ( Milupa Milumil Ha 1) napi 200-400 ml-t eszik meg, a többi anyatej. Csak nappal kap tápszert, éjszaka csak szopik. Nincs naponta széklete, van, hogy csak 2 naponta van, de akkor 3-szor is egy nap. Napközben rendszeresen nagyon bűzös szeleket ereget, pelenka szaggató durrogásokkal. Időnként ezek kinyomása is erőlködéssel jár neki. A széklete egyébként aranysárga, krémes állagú és normálisan bűzös csak.
Kérdésem az, hogy mi okozhatja a sok bűzös pukit? Váltsak tápszert, de milyet? Addig próbálgassam őket, míg csak jó lesz valamelyik? Szélhajtóval csak az Infacollal próbálkoztunk, de azt először kiköpködte, majd 1 teljes adagtól, olyan hasfájása lett, hogy inkább nem próbálkoztunk vele többet.
Egyébként nehezen büfizik, nagyon sokáig kell függőlegesen tartani, hogy kijöjjön a levegő. Időnként azzal is erőlködik, szinte ki akarja magából préselni a levegőt. Addig nagyon nyűgös, nem lehet vízszintesen lefektetni. Sokat kell kézben hurcigálni, hogy alul-felül távozhassanak a szelek.
A súlygyarapodása ezeknek ellenére jó 3130g-al született és most 6600g.

Várom válaszát!

Köszönettel: ...
2011. 03. 28. | 12:20

Kedves Kérdező!
Próbálkoznék tápszerváltással. A HA tápszerek mind nagyon jó minőségűek, teljes értékűek a baba táplálása szempontjából, de kisebb különbségek miatt a gyerekek eltérően reagálnak rájuk. Egyik babának esetleg valamelyiktől fáj a hasa, a másikat ugyanez a tápszer nagyon meghajtja vagy esetleg megfogja. A Milupa Milumil HA után próbálnám a BEBA HA Sensitive, hasfájósak számára készített tápszerét. Ha ez nem válna be 2-3 hét alatt, akkor a Milupa Komfort 1 is próbálható. Nyugodtan kipróbálhat 2-3 fajtát is egymás után, de mindegyiket 2-3 hétig kellene adni legalább, nem kétnaponta váltani és nem találomra levenni egyet a polcról természetesen!

Orvosszakértő 2011. 03. 31. | 12:09
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close