Sírós csecsemő

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Pár nap múlva lesz kisbabánk 7 hetes. Szépen fejlődik, bár egy kicsit sírós. A kérdésem az lenne, hogy nagyon sokszor nem minket néz, hanem a fejünk fölé, és csak néha követi a szemével a dolgokat. Sajnos hetekre lebontva nem találtam erre vonatkozó információkat. Ezért érdekelne, hogy ez ebben az életkorban természetes?
A másik kérdésem, hogy általában minden nap megremeg a lába vagy keze, szája. Ezeket a remegéseket nem lehet semmihez sem kötni, mert mindig más időpontban, helyzetben csinálja. Itt is az a kérdésem, hogy ez mennyire természetes? Köszönöm!
Üdvözlettel: ...
2011. 01. 23. | 19:37

Kedves Kérdező!
A kisbabáknak már 4 hetes korban szemmel rövid ideig követni kell a tárgyakat. Azt, hogy az Ön kisbabájánál mennyire felel meg ez a normális jelenségnek azt gyermekszemész segítségével lehetne megállapítani. A remegés az nem probléma ha közben pl. megfogják a lábát és nem csinálja tovább azaz leállítható. Amennyiben nem akkor érdemes egy ideggyógyászati vizsgálatot végeztetni. A kicsiknél remegés előfordulhat azért is mert az anyagcseréjük még éretlen és több ok miatt is keletkezhet ilyenkor remegés.

Orvosszakértő 2011. 01. 26. | 10:33
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close