Mászni nem, de járni tud

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Kérdésem az lenne, hogy 11 hónapos kislányom még most sem mászik, nem tud egyedül felülni, csak feláll, és ha fogjuk a kezét szinte egyedül jár. Ez normális dolog? A felülést mindig háton fekve hasizomból próbálja.
2012. 01. 17. | 00:07

Kedves Kérdező!
Természetes látatlanban nem tudom megmondani, de előfordulhat, hogy kislánya mozgásfejlődése nem jó irányban indult el. Ezt pontosan egy gyermekneurológus vagy gyermekrehabilitációs szakorvos tudja megmondani nagyon speciális vizsgálatot követően. Magyarországon hungarikumként kiemelkedik a kiválóan képzett, volt Svábhegyi Gyermekneurológiai Osztály csapata, Katona Ferenc professzorral és Berényi Marianne tanárnővel az élen (ö kapta most a Szuperanyu díjat azért, hogy sok gyermek neki köszönheti azt, hogy jár). Jelenleg a Szent Margit kórházban dolgoznak. Ők biztosan megmondják azt, hogy egészséges-e a kislánya. De sok megyei és néhány városi kórházban is dolgoznak szakemberek, akik tudnak segíteni. Ha lenne is probléma, szakszerű kezeléssel korrigálható. Ha viszont elmarad a kezelés, a gyermek további mozgásfejlődése veszélyben kerül, illetve később dyslexia és tanulási nehézségek várhatóak, mivel a zavartalan mozgásfejlődés az alapja a szellemi fejlődésnek.
Elnézést kérek, ha megijesztettem, de szívügyem az, hogy ha már kiváló gyermekrehabilitációs módszereink és szakembereink vannak, minden rászoruló gyermek kapjon esély, hogy egészséges legyen!

Orvosszakértő 2012. 01. 18. | 22:07
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close