Lusta szopizni

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Kisfiam 3 hónapos múlt (1-en lett 3 hónapos). A problémám az, hogy már egy hete nyugtalanul alszik, mindig nyög vagy sír álmában, mintha valami rosszat álmodna. Széklete zöldes-barna, enyhén híg. Azt tudni kell, hogy jelenleg csak anyatejet kap, ezelőtt tápszert is adtam neki, mivel lusta szopni (amíg folyik addig szopizik, de amikor már húzni kell, akkor abbahagyja az evést, és 2 óra múlva megint éhes) így egy idő után nagyon sírt hogy éhes, de szopni nem akart. Mit tegyek, hogy egyen normálisan és ne lustán (30 percet eszik).Amikor tápszert is kapott széklete szép aranysárga színű és pasztaszerű volt. Mitől változhatott meg?
Már 3 hete nyáladzik, most mindent a szájába rak és idegesen rágcsálja, a nagy ujját, de van hogy mind a négy ujját szájába veszi, és rágja.Ez a fogacskái miatt lehet?
2011. 07. 10. | 21:54

Kedves Kérdező!
Gyermeke intenzív nyálfolyása, valamint az hogy “mindent a szájába vesz”, rágcsál, fogzásra utal. Fogzáskor a gyermek széklete is megváltozhat, gyakran laza!
30 perc idő, egy-egy etetésre nem rövid! Ha nem ad gyermekének tápszert, nem kínálja a könnyebbik utat (itt a cumisüvegből való etetésre gondolok, megszokja, hogy az ételért (anyatej) meg kell dolgozni!

Orvosszakértő 2011. 07. 14. | 14:36
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close