Kiütés a baba arcán

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő!

Kislányom 4 hetes 5 napos 4060 g 54 cm. Az arcán piros apró kiütések vannak. Van, amelyiknek fehéres sárgás közepe van. A gyerekorvos szerint túl van etetve és azt javasolta, hogy tartsuk be a 3 óránkénti etetést. A baba ezt nagyon rosszul viseli, sokszor idő előtt sír, nagyon hangosan szopja az ujját. Én meg állandóan ideges vagyok, hogy kibírja a 3 órát az etetéssel. A széklete elég híg, aranysárga és minden etetés után van. Most van 1 hete, hogy a 3 órás etetéshez szoktatom, de nem igazán akar átállni. Van mikor jól tűri, van mikor egyáltalán nem.
A szoptatási időt a szoptatás kezdetétől kell számolni vagy a szoptatás befejezésétől számítva kell a 3 órának eltelnie?
2012. 03. 31. | 13:22

Kedves Kérdező!
A szoptatási időt a szoptatás kezdetétől kell számolni. De azt javaslom, hogy kiütések miatt ne sirassa a gyermeket, nyugodtan etesse meg hamarabb és nyugodjanak meg. A kiütések nem túletetéstől vannak, hanem az anyai hormonok természetes hatásától, melyek átjutnak az anyatejjel és, ahogy az Ön szervezetében is szépen helyreállnak a baba arcán is el fognak múlni a kiütések. Semmi esetre sem javaslom, hogy emiatt az etetési időt nagyon kisarkítsa, tényleg a 3 óránkénti etetést tartjuk ideálisnak, de ahogy jön a meleg idő a baba egyre gyakrabban, akar majd szopcsizni, mivel nem csak az éhségét, hanem a szomjúságát is anyatejjel csillapítja. Kis fürdetőkenőcs segítségével lehet az arcát kenni, bár a hormonokat ez sem fogja csillapítani.

Orvosszakértő 2012. 04. 03. | 17:24
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close