Félénk, sírós csecsemő

Orvos válaszol rovat
Tisztelt doktornő!

Olyan kérdésem lenne, hogy 3 hónapos a kislányunk, és rajtunk kívül ha bárkit meglát azonnal sír, még az anyukámra és az anyósomra is. Ha valaki benéz a babakocsiba akkor is elkezd sírni. Mitől van ez?

A másik kérdésem a szoptatással lenne kapcsolatos. Elég gyakran hisztizik a cicin. De éjjel nem, és reggel sem. Arra gondoltam, hogy már nem 3 óránként, hanem 4 óránként kellene etetnem (6 kg és 64 cm).

Végül még egy kérdés: 3 hónaposan másfél óra ébrenlét az normális?

Előre is köszönöm válaszát.
2011. 01. 07. | 11:22

Kedves Kérdező!
A kislánya valószínűleg félénkebb teremtés, majd fokozatosan hozzászokik más emberekhez is. Akkor lenne baj ha Önnel nem létesítene kapcsolatot, nem mosolyogna Önre stb.
A szoptatások alatti sírás több dolog miatt lehet: az egyik lehet, hogy elindult nála a fogzás folyamata és ahogy ráharap az emlőbimbóra az fájdalmas neki. A másik dolog, hogy lehet, hogy nehezebben indul meg az anyatej és ezt nehezményezi amíg meg kell érte dolgozni egy kicsit.
A 1,5 óra ébrenlétet nem nagyon tudom elképzelni hiszen etetések alatt is fent van, a babák ilyenkor még sokat alszanak, van aki délelőtt és délután is alszik 3 -3 órahosszat, az teljesen normális.

Orvosszakértő 2011. 01. 11. | 13:54
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close