Légúti megbetegedések kezelése gyerekeknél

A légúti betegségek alatt csecsemőnk ápolása a tünetek enyhítésére koncentrálódik. Bő folyadékfogyasztás, meleg párás levegőjű szobában sok pihenés, dupla rétegű párnával a feje alatt.

A légúti gyulladásos megbetegedések, mint például a megfázás vagy az influenza, az öt éven aluli gyermekeket átlagosan évente tíz alkalommal támadja meg. A baba immunrendszere megtanulja elhárítani a megfázást vagy influenzát előidéző vírusok támadását. A csecsemő immunrendszere antitesteket termel a vírusok ellen. A vírusos fertőzéseket tünetileg kezeljük, illetve egyes esetekben antibiotikum szükséges, ha bakteriális felülfertőződésről van szó. A szülők a megfázás tüneteinek enyhítésében tudnak segíteni. A csecsemő szervezete legtöbbször meggyógyítja önmagát.

A szülők a következőképpen segíthetnek a babának a kellemetlenségek enyhítésében:

  • A csecsemőnek sok folyadékra van szüksége. Adhatunk neki vizet, gyógyteát vagy gyümölcslevet. A folyadékot melegen kell fogyasztani.
  • A csecsemőnek minél több ágyban fekvés javasolt.
  • A meleg és párás levegő jót tesz a csecsemőnek. Egy meleg fürdő sokat segíthet. Használjon rendszeresen párásítót. A száraz levegő hatására súlyosbodik a köhögés.
  • Mikor a csecsemő alszik, tegyen még egy párnát a feje alá, hogy csökkentse az orrdugulást.

A nagyon piciknek orrszívóra van szüksége a felesleges váladék eltávolítása érdekében

Ajánlott cikkünk e téma kapcsán: csecsemőkori orrdugulás


close